22 February 2014

Radionica iz snova

Već neko vreme sam imala ovaj post u pripremi, ali post koji sam videla na blogu Lena Novitz Lifestyle 'n' Beauty me je podsetio da pregledam svoj Draft i da se ubrzam :)

U ovom postu ću vam opisati kako bi izgledao moj radni prostor iz snova. Kao što sam već u predstavljanju pomenula (>KLIK<), moja "radionica" je trenutno sobna i njene granice nisu jasno definisane, što se meni koja sam arhitekta po zanimanju, ni malo ne sviđa. :)

No, kako je tako je, radim na poboljšanju, a do tada, sve sa stola na krevet i obrnuto, u zavisnosti od potreba rada.


Na mom Pinterest profilu možete videti više slika radionica koje me inspirišu, a jedan deo pogledajte u ovom kolažu.





Nameštaj koji mi se posebno sviđa i koji bi se uklopio u savršeni radni prostor je definitivno IKEA, sa njihovim policama (zidnim, slobodnostojećim), fiokama i kutijama za odlaganje papira i sitnica.

U idealnoj situaciji bih celu jednu prostoriju izdvojila samo za radni prostor, a u realnijoj bih zauzela jedan ćošak i opremila ga sa svim neophodnim stvarčicama. I u jednoj i u drugoj varijanti bi naravno centralni deo predstavljao radni sto, sa ubačenim policama i fiokama. Radni sto bi bio specijalno pravljen, po mom crtežu. Pošto je to ujedno i najbitniji deo svake radionice, mislim da treba da ima "dušu" i neki moj lični pečat. Prostorija bi bila svetla i bela boja bi preovladala. Što se zidova tiče, oni bi bili važan deo u stvaranju inspiracije, na njima bi se našli motivacioni detalji, kao i neki detalji jarkih boja da razbiju belinu koja bi mogla da stvori mali osećaj neprijatnosti (barem meni, jer osećaj belog papira pre nego što olovka počne da crta, stvara nelagodu). 

izvor: Pinterest


Veliki prostor na zidu bih odvojila za "info" tablu od plute za skice i ideje. Dodala bih fioke na točkićima da sve potrebne stvari uvek budu na dohvat ruke i puuuno klasera i registratora za papire i uzorke papira. Većina detalja bi bila ručno pravljena, jer bi jedino u tom slučaju u potpunosti bila ispunjena i nadahnuta da radim, "stvaram" u tom prostoru.

Kako izgleda vaš radni prostor (postojeći ili iz mašte)? Ili prostor u kome se osećate najbolje?

Hvala što čitate!


2 comments:

  1. Odlična ideja za post i super napisano. :-D
    Kad god je moguće, volim da sama osmislim i napravim to nešto po mojim merama i ukusu. Poslednje je bio što za šminkanje, koji smo tata i ja za jedan dan sklopili. :-D
    Volela bih da čitam još ovakvih postova kod tebe na blogu, naročito zato što si arhitekta. :-D Ja sam uvek želela da se bavim uređivanjem enterijera, ali sam mislila da arhitektonski fakultet nije za mene.
    Pozdrav. :-D Tanja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na komentaru! :)
      Biće još postova ovog tipa, imam već neke u planu :)
      A nadam se da će uskoro biti i fotografije mog sređenog radnog prostora :D

      Delete