24 May 2015

Envelope Punch Board by We'R Memory Keepers


U prethodnom postu (Muška rođendanska čestitka) sam vam pomenula da je kovertica napravljena pomoću Envelope Punch Board-a firme We'R Memory Keepers, a sada ću vam ispričati malo više o njoj.


Envelope Punch Board je sprava, alatka, ne znam kako bih je tačno nazvala, ali uglavnom veliki je pomoćnik u mojoj radionici, pomoću koje je moguće veoma jednostavno napraviti modifikovane koverte tj. koverte u veličini koja vam je potrebna.

Naručila sam je sa sajta SimonSaysStamp.com pre skoro dva meseca (o tom paketiću i mom iskustvu sa online kupovinom ću naknadno pisati), ali tek sam pre neki dan u stvari imala vremena da se detaljno igram sa njom i da isprobam sve njene mogućnosti.

Njena cena je 19.99$, a ona izgleda ovako:

Pored nje, We'R Memory Keepers u svojoj ponudi ima još par tabli različitih namena, dizajn je isti, samo se razlikuju po bojama u odnosu na namenu (žuta - kesice, crvena - kutijice, zelena - ovalne kutijice, ljubičasta - kutijice za slatkiše, ciklama - vetrokazi, roze - cvetovi).


Tabla funkcioniše tako što u tablici na dnu nađete veličinu koverte koja vam treba (skroz leva vrednost), u sredini se nalazi dimenzija papira koja vam je potrebna i poslednja vrednost je linija po kojoj se papir savija.

Kada imate papir potrebne veličine, stavite ga na tablu i izmerite potrebnu vrednost na lenjiru koji se nalazi na gornjoj levoj ivici table. Tada pritisnete "dugme" u centru kako bi se isekao višak i pomoću plavog "nožića" (alatke za savijanje papira) urežete linijiu po datom useku na desnoj strani. I tako za svaku stranu papira dok na kraju ne dobijete mrežu kao što je gore grafički predstavljeno. Sa gornje strane centralnog "dugmeta" za sečenje imate zaobljivač papira, kojim ukoliko želite zaoblite krajeve koverte.

Na tablici sa veličinama su date vrednosti u inčima, jer je rađena pretežno za američko tržište, ali se u pakovanju dobije i štampana nalepnica sa istim tim veličinama, prevedena u centimetre. 

Ja sam se malo više igrala i našla sebi vrednosti potrebne za kovertu čije dimenzije ne postoje u tabeli. Tako da, sve je moguće, samo je potrebno da malo istražujete.

Prva koverta koju sam napravila je za gift card od ostatka štampanog papira :)


A photo posted by Jana Cvijović (@janedoe_25) on

Zatim je tu ona iz prethodnog posta, a pre neki dan sam napravila 50 koverti u jednom danu :) Toliko je jednostavno za upotrebu.




Istražujući malo više Internet, saznala sam da se pomoću nje može napraviti mnogo više od koverti, a te ideje sam prikupila na svojoj Pinterest tabli envelope punch board_ideas


Ovde možete pogledati i zvanični video sa prikazanom upotrebom envelope punch board-a.



Da li vam se sviđa moj novi pomoćnik i da li vam se dopada ideja da vam predstavljam alatke i materijale sa kojima radim?

Hvala što čitate,

2 comments:

  1. Odlicno, ti samo predstavljaj, uvijek je dobro jos nesto novo znati. Ja imam envelope punch board vec duze i stvarno ima nebrojene mogucnosti sto se moze sve napraviti. A neki dan mi stigla i pillow box punch board.:)
    Lp, Martina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala!
      Ja kad sam se konačno odlučila da ga naručim, nije ga bilo IN STOCK skoro mesec dana :)
      I ja se razmišljam koju još da uzmem, lepe su mi sve... A sad su izbacili još nekih noviteta za pravljenje velikih formata svega od koverti do kutija :)
      Jesi li zadovoljna sa pillow box punch board?
      LP :*

      Delete