04 May 2015

Jane Doe na Pinterestu




Još pre par godina, stigao mi je mejl sa pozivnicom da se priključim sajtu Pinterest. Nikada pre toga nisam čula za sajt, tako da me sam naziv sajta privukao da kliknem i da vidim šta tu ima. Inače sam jako obazriva kada su mejl pozivnice u pitanju i u većini slučajeva brišem mejl bez prethodnog čitanja.

Verujem da ste svi već upoznati sa Pinterestom i njegovim funkcionisanjem. Ali ukoliko niste, evo par slika koje će vam pomoći da se odlučite da pristupite sajtu. Ukratko, sajt je prava riznica svakakvih inspiracija i lepih slika. Nekada nakon napornog dana mi je potrebno makar 15ak minuta da otvorim Pinterest i da se jednostavno opustim i "resetujem".
Ono što me je najviše oduševilo kada sam kupila Android telefon je saznanje da postoji i Pinterest aplikacija. :)






Ovo je ukratko bilo predstavljanje Pinteresta, a sada da vam pokažem šta ja tamo najčešće tražim.

Sledeća slika predstavlja moju početnu stranicu, feed, koja se dopunjava novim slikama - "pinovima" u trenutku kada neko koga ja pratim "pinuje" nešto novo.


Dakle, pinujete sve što vam se sviđa i organizujete to po tablama. Ja trenutno imam oko 40 tabli, sa različitom tematikom. Naravno, neću vam predstavljati svaku ponaosob, već ću se osvrnuti na par njih, ujedno i najpopunjenijih.

Na Pinterestu tražim, sve što mi padne na pamet, i naravno tamo svega ima. Većinu kategorija nisam nikad ni otvorila, ne da me ne interesuju, nego jednostavno mislim da će me tolika količina ideja i stvari koje vidim odvući u skroz drugom smeru. Jednostavno ja sam od onih "jao, vidi što je ovo lepo, možda bih mogla to napraviti, ali samo da promenim ovo, ovo i ovo" i na kraju se to završi sa sveskom punom ideja i crteža, a vremena za ostvarivanje svega toga - NEMA. :)

Na Pinterestu sam počela od čestitki i stvarčica od papira, da bih se onda osvrnula na arhitekturu i arhitektonsku grafiku i zatim sve ostalo, dalje se redosleda ne sećam. Kako je vreme prolazilo, tako sam sve više i više pinovala i danas, kada pogledah videh 40 tabli.

Moram priznati, velika je zaraza. Nekad vreme provedeno ovde je stvarno kvalitetno vreme, dok se naravno dešava da otvaram svaki povezani pin skoro bez potrebe. Naravno, dešava se da tim bespotrebnim kliktanjem dođem do nekih fenomenalnih stvari ili ideja.

Ovo je nekoliko mojih trenutno najaktivnijih tabli na Pinterestu, možete ih pogledati klikom na svaku od njih. A takođe ceo moj profil možete pogledati na sledećem LINKU.








Da li i vi volite Pinterest i kako vam se sviđaju moji pinovi?
Hvala na čitanju,



2 comments:

  1. Pinterest je ovisnost. Ali ugodna i opustajuca ovisnost. Ja ga volim i volim provodit vrijeme istrazujuci. Pratim te. :)
    Lp, Martina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da nisam jedina zavisnica :) Hvala na komentaru!
      Pratimo se :*
      Jana

      Delete